اگر در زمینه استخراج ارزهای دیجیتال فعالیت کرده و یا حتی قصد خرید دستگاه ماینر دست دوم را داشته باشید، زیاد با کلمه اورکلاک مواجه شده اید. اغلب فعالان حوزه کامپیوتر پیشنهاد می کنند که دستگاه ماینر و کامپیوتر اورکلاک شده را خریداری نکنید.

اورکلاک ماینر

اما اورکلاک کردن چیست؟ چرا دستگاه های اورکلاک شده مورد تایید اهل فن نیستند؟ آیا باید دستگاه ماینر خود را اورکلاک کنیم تا قدرتش افزایش یابد و یا اینکه این کار برای دستگاه مضر است؟ اگر این سوالات ذهن شما را مشغول کرده است ما را همراهی کنید تا پاسخ تمامی آن ها را بیابید:

اورکلاک ماینر چیست؟

استخراج کنندگان ارز دیجیتال تمایل دارند که از دستگاه ماینر خریداری شده بیشترین بهره برداری را داشته باشند. همان طور که می دانید CPU یا کارت گرافیک مسئول اصلی استخراج ارزدیجیتال در ماینرها هستند. حال استخراج کنندگان با اورکلاک کردن این دو قطعه و یا حتی قطعه های دیگر نظیر رم دستگاه تلاش دارند میزان پردازش و بازدهی آن ها را افزایش داده و سود بیشتری کسب نمایند. اما آیا این کار واقعا جواب می دهد؟

اورکلاک ماینر چیست

در جواب این سوال باید گفت، افزایش میزان عملکرد یک قطعه در سیستم های کامپیوتر نظیر ماینر باعث افزایش فشار به دیگر قطعه ها می شود. در زمان اسمبل کردن دستگاه ماینر توسط تولیدکننده، میزان پردازش هر قطعه محاسبه شده و با هم هماهنگ می شود. برای مثال قدرت فن، میزان رم، قدرت CPU و GPU همگی با هم هماهنگ هستند. حال با دستکاری دستگاه و افزایش عملکرد یک قطعه، دیگر قطعات قادر به رفع نیاز دستگاه نیستند و به عبارتی عمر مفید دستگاه کاهش خواهد یافت. برای مثال اگر کارت گرافیک دستگاه ماینر را اورکلاک کنید، در مدت زمان کوتاه تری دمای آن افزایش می یابد و این به فن های دستگاه فشار می آورد. در این زمان باید هزینه بیشتری برای خنک سازی محیط صرف نمایید.

پس می توان گفت اورکلاک، دستکاری تنظیمات سخت افزارهای ماینر برای افزایش بازدهی آن است که در طولانی مدت به دستگاه و دیگر قطعات الکترونیکی آن آسیب وارد می کند.

روش تشخیص ماینر اورکلاک شده چیست؟

یکی از مهم ترین نکات قبل از خرید دستگاه ماینر دست دوم تشخیص اورکلاک شدن آن است. همان طور که قبلا گفتیم اورکلاک کردن ماینر در طولانی مدت عمر دستگاه را کاهش می دهد و به دیگر قسمت های دستگاه آسیب وارد می کند. این آسیب در صورتی که دستگاه های تهویه و خنک کننده محل نصب متناسب با نیاز ماینرها نباشند، چندین برابر خواهد بود. به همین دلیل پیشنهاد می شود دستگاه ماینر دست دوم اورکلاک شده خریداری نکنید؛ اما روش تشخیص ماینر اورکلاک شده بسیار سخت است.

روش تشخیص ماینر اورکلاک شده چیست

اولین روش توجه به میزان هش ریت دستگاه است. اگر هش ریت در دستگاه افزایش یابد احتمال بسیار زیاد دستگاه اورکلاک شده است؛ اما اگر هش ریت در نرم افزار افزایش یابد به احتمال زیاد نوسانات استخر دلیل این امر باشد. از دیگر روش های تشخیص اورکلاک استفاده از نرم افزارهایی است که برای این کار طراحی شده اند.

به صورت کلی خرید دستگاه دست دوم این خطر را به همراه دارد ولی اگر دستگاه شما دارای نسل جدید پردازنده های ” اینتل – Intel ” و یا ” ای ام دی – AMD ” باشد، این اطمینان وجود دارد که به هیچ عنوان اورکلاک نشده اند. چرا که نسل جدید پردازنده به هیچ عنوان قابلیت اورکلاک ندارند و ضریب کلاک آن ها توسط تولیدکننده قفل شده و غیر قابل تغییر هستند.

مزایا و معایب اورکلاک ماینر

اگر به تازگی دستگاه ماینری خریداری کرده اید و قصد اورکلاک آن را دارید بد نیست نگاهی به مزایا و معایب این کار داشته باشید.

مزایای اورکلاک ماینر

  • افزایش قدرت دستگاه: بله بعد از این که دستگاه ماینر خود را اورکلاک کردید، شاهد افزایش میزان هش ریت دستگاه خواهید بود.
  • افزایش درآمد حاصل از استخراج: بدیهی است که هرچه هش ریت دستگاه افزایش یابد، درآمد شما از استخراج ارز دیجیتال افزایش خواهد یافت.
  • افزایش سرعت دستگاه: با تغییر در تنظیمات اولیه دستگاه، سرعت آن افزایش می یابد و به تبع آن نرم افزارها با سرعت بیشتری اجرا می شوند.

معایب اورکلاک ماینر

  • عمر دستگاه کاهش می یابد: از آنجایی که هماهنگی بین اجزای یک سیستم در اورکلاک به هم می ریزد بدیهی است که قطعه زودتر از زمان تعیین شده خراب خواهد شد.
  • از بین رفتن گارانتی دستگاه: در صورتی که در بازدهی تعیین شده توسط تولیدکننده اختلال ایجاد کنید، گارانتی شامل حال دستگاه شما نخواهد شد.
  • افزایش دمای دستگاه: از آنجایی که با افزایش میزان عملکرد پردازنده، دمای آن نیز افزایش می یابد باید با دقت بیشتری به استیبل نگه داشتن دمای محیط توجه کنید. در صورتی که ماینر اورکلاک شود بدون اینکه دمای محیط در حالت ثابت باشد، ممکن است پردازنده بسوزد.
  • عمر مفید دستگاه کاهش می یابد: همانطور که یک انسان بعد از یک دوره کار سخت، بیمار می شود، یک سیستم کامپیوتری نیز بعد از یک دوره فعالیت سخت خارج از برنامه، به زودی خراب شده و عمر مفیدش کاهش خواهد یافت.

با توجه به گفته های بالا می توان تشخیص داد که مزایای این کار ارزش مواجه با معایب آن را ندارد. پس اگر قصد دارید به مدت طولانی از ماینر خود برای درآمدزایی استفاده کنید بهتر است از اورکلاک کردن آن خودداری کنید.

چگونه دستگاه ماینر را اورکلاک کنیم؟

قبلا هم گفتیم که نسل جدید پردازنده ها اجازه اورکلاک کردن دستگاه را نمی دهند. اما اگر ماینر شما قدیمی است و قصد اورکلاک دستگاه را دارید، بهتر است ابتدا به خوبی با معایب آن آشنا شده و اگر همچنان به تصمیمتان پافشاری دارید این مراحل را در پیش بگیرید.

نرم افزار اختصاصی شرکت تولیدکننده را نصب کنید

شرکت بیت مین برای مدیریت بهتر هش ریت ها برای توسعه نرم افزار APminer Tools اقدام نموده است. با نصب این نرم افزار به راحتی می توانید میزان هش ریت دستگاه خود را مدیریت نمایید. علاوه بر بیت مین اغلب کمپانی هایی دیگر نیز برای مدیریت هش ریت و بهتر بگوییم اورکلاک ماینرهای خود نرم افزار مشخصی طراحی کرده اند که باید آن را نصب نمایید.

دانلود فریمور های مخصوص از سایت

این روش نسبت به روش اول دشوارتر بوده و اغلب ماینرها از این طریق اورکلاک می شوند. در این روش باید به سایت تولیدکننده دستگاه مراجعه کرده و بعد از دانلود فریمورهای مخصوص اورکلاک، آن ها را روی ماینر نصب نمایید. دقت کنید این کار ریسک بالایی دارد و در صورتی که چندان به کار با کامپیوتر آشنایی ندارید بهتر است کار را به کاردان بسپارید.

چگونه دستگاه را از معایب اورکلاک حفظ کنیم؟

حال که تصمیم دارید حتما دستگاه را اورکلاک نمایید بهتر است با دو روش از مضرات این کار روی ماینر پیشگیری کنید.

اول نصب دستگاه تهویه هوا و خنک کننده قوی در محل ماینر: دمای ماینر نباید به هیچ عنوان از حدود تعیین شده افزایش یابد. از این رو بسته به تعداد ماینر و میزان وسعت محل نصب، دستگاه های خنک کننده قوی خریداری کرده و در محل نصب کنید.

دومین روش استفاده از روغن ماینر برای پیشگیری از گرم شدن دستگاه است: غوطه ور کردن ماینر در روغن به میزان زیادی از افزایش حرارت ماینرها پیشگیری می کند اما در صورتی که بتوانید روغن اصل خریداری کنید. در صورت اصلی بودن روغن ماینر به هیچ کدام از دیگر قطعات آسیبی وارد نمی شود. در صورتی که از روغن تقلبی استفاده کنید به بردهای الکترونیکی دستگاه آسیب وارد می شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *